Shadow
My¶liwy

P³eæ: 
Wiadomo¶ci: 234
Stary nick: Cynder1999 | Grafik.
|
 |
« : Listopad 11, 2011, 22:36:55 » |
|
:>
A wiêc tak... Najwa¿niejsza rzecz :
OPOWIADANIE CA£E PISZE MOJE NAJLEPSZA PRZYJACIÓ£KA : NA DEVIANTARCIE TO Amaterasu1999
Chcê trochê rozs³awiæ jej opowiadanie x3
Mam nadziejê , ¿e mogê , oczywi¶cie ona siê zgodzi³a U¶miech
oki a wiêc opowiadanie :
Amy i Snowy – siostry wilczyce Rozdzia³ II Nadesz³a jesieñ. ¯ycie rodziny toczy³o siê dalej. Wszyscy zaczynali powoli zapominaæ o Bolcie. Byli szczê¶liwi. Amy i Night nied³ugo maj± doczekaæ siê szczeni±t. Do stada do³±czy³a kolejna tajemnicza samica. Mi³a na imiê Gwiazda, a pod okiem i na ogonie mia³a Gwiazdê. W oczach Shadow, gdy na ni± patrzy³ widaæ by³o mi³o¶æ. Amy nie by³a przekonana co do nowej samicy. Uwa¿a³a, ¿e w ka¿dej chwili mo¿e zdradziæ. Ale Gwiazda tak jak i ona nie mia³a z³ych zamiarów. Snowy pozna³a samca o imieniu Mason. Bardzo go polubi³a, podobnie jak on j±….. Pewnego dnia wszyscy wybrali siê na wspólny spacer. Wspaniale siê bawili i mieli okazjê do rozmowy. Szczególnie Amy chcia³a porozmawiaæ, ale z Gwiazd±, bo chcia³a mieæ pewno¶æ, ¿e jest dobra. Amy zapyta³a j± jak dotar³a do stada, a ona odpowiedzia³a, ¿e nie chce rozmawiaæ o przykro¶ciach, które j± spotka³y. Wtedy Amy jeszcze bardziej przesta³a jej ufaæ, bo czu³a, ¿e ukrywa co¶ wa¿nego. Nie chcia³a, ¿eby komu¶ sta³a siê krzywda. Do koñca spaceru wszyscy milczeli. Nie by³o zbyt mi³ej atmosfery. Kiedy ju¿ wrócili Amy i Night poszli do swojej jamy. Night by³ trochê z³y na Amy, bo ci±gle wypytywa³a Gwiazdê o jej przesz³o¶æ. Wilczyca wyt³umaczy³a, ¿e po prostu jej nie ufa, a gdy Night to us³ysza³ nie potrafi³ jej zrozumieæ, poniewa¿ Gwiazda w stadzie by³a ju¿ dosyæ d³ugo. PO chwili pogodzili siê. Chwilê pó¼niej przyszed³ do nich Shadow i powiedzia³, ¿e w lesie co¶ s³ysza³. To by³ jakby pisk. Amy zosta³a w jamie, ale Night pobieg³ zobaczyæ co to by³o razem z Shadow. Nie wracali d³ugo, a Amy, Ember i Snowy martwi³y siê, ¿e zaatakowa³ ich Bolt. Jednak chwilê pó¼niej wrócili. Wspólnymi si³ami d¼wigali nieprzytomn± samicê. By³a czarna, a pod okiem mia³a szlaczek ró¿owych kropek. By³a ¶liczna. Kiedy Amy us³ysza³a, ¿e zbiera siê ca³e stado od razu wybieg³a z jamy. Kidy zobaczy³a wilczycê zapyta³a Night'a kto to i dlaczego jest nieprzytomna. Na to Night odpowiedzia³, ¿e znale¼li ja z Shadow w lesie ju¿ nieprzytomna. Amy mia³a dziwna minê i patrzy³a na wilczycê, ale nagle odwróci³a siê i posz³a w stronê jamy, a Night za ni±. Zapyta³ o co chodzi. Na to ona odpowiedzia³a zapytaniem czy widzia³ jej naszyjnik. Night odpowiedzia³, ¿e tak i ponownie zapyta³ o co chodzi. Amy powiedzia³a, ¿e w czasie wojny Bolt mia³ na szyi identyczny. Night prawie siê przewróci³. Nie wiedzia³ co powiedzieæ. W pewnym Momocie przysz³a do nich Snowy i zapyta³a dlaczego tak nagle zniknêli, ale gdy ujrza³a ich miny od razu zmieni³a pytanie. Zapyta³a co siê sta³o. Gdy us³ysza³a odpowied¼ prawie zemdla³a. Amy w pewnym Momocie powiedzia³a, ¿e idzie do matki, ale wróci³a razem z ni± i Shadow. Night, Amy i Snowy powiedzieli co siê sta³o. Ember niestety potwierdzi³a obawy Amy. Bolt mia³ identyczny. Zaczêli siê naradzaæ. Wywnioskowali, ¿e lepiej bêdzie je¶li trochê poobserwuj± samicê. Je¶li oka¿e siê, ¿e jest w porz±dku uznaj± to za zwyk³y zbieg okoliczno¶ci, ale je¶li nie to wyrzuc± ja ze stada lub zabij± za szpiegostwo, aby nie donios³a na nich wiêcej. Nagle do jamy weszli Mason i Gwiazda. Oznajmili, ¿e samica siê przebudza. Wszyscy wyszli z jamy, akurat kiedy wilczyca wstawa³a. Zapyta³a gdzie jest i co tutaj robi. Przywódca stada – czyli Shadow – wyja¶ni³ jej, ¿e znaleziono j± nieprzytomna w lesie i przyniesiono do nich. Zapyta³ tak¿e kim jest i jak w ogóle znalaz³a siê w lesie. Tajemnicza samica powiedzia³a, ¿e ma na imiê Salu i zosta³a og³uszona, kiedy by³a na spacerze. Jeszcze trzeba by³o ustaliæ tylko jedn± rzecz… Gdzie i z kim bêdzie mieszka³a Salu. Shadow zapyta³ Ember czy mo¿e do niej i do Snowy nie przy³±czy siê nowa wilczyca. Ember po chwili zastanowienia zgodzi³a siê. Po tej naradzie stado rozesz³o siê. Snowy zaprowadzi³a Salu do jamy i kaza³a siê rozgo¶ciæ. Po czym wszyscy poszli spaæ. Jednak pewnej nocy, gdy Shadow obudzi³ siê i wyszed³ z jamy, by siê pooddychaæ ¶wie¿ym powietrzem zauwa¿y³ co¶ dziwnego. Salu rozmawia³a z kim¶. Jednak ten kto¶ by³ schowany za drzewami. Jakby nie chcia³, ¿eby go zauwa¿ono, jakby siê ba³… Widaæ by³o tylko jego rysy. Shadow schowa³ siê za krzaki, ¿eby ¿aden wilk go nie zauwa¿y³. Gdy Salu odesz³a, a postaæ zniknê³a Shadow pobieg³ do jamy i rozmy¶la³. Przez to co widzia³ nie móg³ zasn±æ. Nastêpnego dnia z samego rana pobieg³ do Ember i Snowy i powiedzia³, ¿eby za chwilê przybieg³y do Amy i Night'a . kiedy wszyscy zebrali siê u nich Shadow powiedzia³ co widzia³ w nocy. Nikt nie wyci±ga³ pochopnych wniosków, bo nikt nie wiedzia³ z kim rozmawia³a Salu. Po naradzie Shadow zaproponowa³ Gwie¼dzie wspólny spacer. Oznajmili wszystkim, ¿e id±, aby siê nie martwili i poszli. Wspaniale siê bawili. Rozrzucali wszêdzie li¶cie i skakali do nich. Spaceru nie popsu³ nawet deszcz lej±cy siê z nieba wiadrami. Ciemne chmury zas³oni³y s³oñce, ale Shadow i Gwiazda schowali si8ê przed wod± w najbli¿szej jaskini i le¿±c obok siebie rozmawiali o ¿yciu. Nagle zrobi³o siê ciemno. Gwiazdy ukaza³y siê na piêknym niebie i ksiê¿yc ¶wieci³ ja¶niej ni¿ zawsze. Shadow i Gwiazda wrócili do jam. Powiedzieli sobie nawzajem „dobranoc" i poszli spaæ. Kiedy Shadow wszed³ do swojej jamy po³o¿y³ siê i wspomina³ chwile spêdzone z Gwiazd±. To by³o dla niego wspania³e. Nastêpnego dnia okaza³o siê, ¿e Salu zniknê³a. Wszyscy byli zszokowani. Oczywi¶cie poza Amy, Snowy, Ember, Night'em i Shadow, którzy przeczuwali, ¿e Salu jest nieporz±dku. W pewnym Momocie Amy zawo³a³a Night'a na bok, gdy ca³e stado rozmawia³o o dziwnym znikniêciu Salu. Powiedzia³a mu, ¿e boli j± brzuch i nie czuje siê zbyt dobrze. Night zabra³ ja wiêc do jamy i poszed³ do stada. Kiedy zosta³ zapytany dlaczego Amy posz³a odpowiedzia³, ¿e ¼le siê poczu³a. Po kilku godzinach Amy zawo³a³a Night'a i powiedzia³a, ¿eby natychmiast przyszed³. Stado domy¶li³o siê o co chodzi. Po kilku minutach samiec og³osi³, ¿e maj± trójkê nowych cz³onków stada. Wraz z m³odymi rodzicami cieszy³o siê ca³e stado. Wyprawiono ucztê z tej okazji. Upolowano sarny i wiele innych le¶nych zwierz±t. Oczywi¶cie Amy nie mog³a cieszyæ siê razem z nimi, bo musia³a byæ ze szczeniakami. Dlatego ten wspania³y czas spêdzi³a razem z Night'em i szczeniakami w jamie. W pewnym Momocie do ich jamy wesz³a samica. Mia³a na imiê Netris i Amy bardzo j± lubi³a choæ do stada do³±czy³a nied³ugo po wojnie i d³ugo nie mia³a do niej pewno¶ci, ale w koñcu zaprzyja¼ni³a siê z ni±. Netris przysz³a pogratulowaæ trójki szczeni±t. Zapyta³a tak¿e jak maj± na imiê. Prawdê mówi±c jeszcze imion nie wybrali, ale Netris zaproponowa³a, ¿e dla pierwszego samca mo¿e byæ Moond, dla drugiego Umi, a dla samicy Mia. Wed³ug Amy to by³ wspania³y pomys³, ale Night nie by³ przekonany, jednak w koñcu Zgodzi³ siê. Wreszcie mieli prawdziw± rodzinê.
Ci±g dalszy nast±pi…
|