Strony: [1]
  Drukuj  
Autor W±tek: Srebrne Stado, cz. 3  (Przeczytany 2115 razy)
Zoora
M³ody wilk
**
P³eæ: Kobieta
Wiadomo¶ci: 51

9334107
Zobacz profil Email
« : Styczeñ 13, 2011, 18:31:35 »

Wilczyca, nieco siê gubi±c i co jaki¶ czas przerywaj±c, by wylizaæ rann± ³apê, opowiedzia³a Talonowi swoj± historiê.
Zosta³a z³apana jako ma³e szczeniê. My¶liwy, zamiast j± ustrzeliæ i wyprawiæ, odda³ j± hrabiance. Ta bawi³a siê z wilczyc±, do czasu, gdy hrabia zacz±³ je¼dziæ na ³owy. Biega³a razem z psami na polowania. Nauczy³a siê wtedy tropiæ, zabijaæ zwierzynê, jak i w³a¶nie wypl±tywaæ siê z side³. Z czasem, gdy wilczyca doros³a, hrabianka znudzi³a siê zwierz±tkiem. Jej ojciec poszczu³ Venye psami i ruszy³ w po¶cig, ³owiæ ulubionego pupila swojej córki. Jednak wilczycy uda³o siê zmyliæ ¶lady. Uciek³a.
W prawdziwym lesie nie radzi³a sobie za dobrze – umia³a polowaæ, ale czêsto musia³a sypiaæ pod go³ym niebem, nawet w czasie deszczu czy zimy. Nie zawsze uda³o jej siê upolowaæ jakie¶ zwierzê, nie raz i nie dwa musia³a zadowoliæ siê padlin±, albo i to nie.
Teraz patrzy³a na Blood Talona spode ³ba.
- I po co ci by³o to wiedzieæ? – warknê³a, odchodz±c w k±t.
- Wiesz... – Blood Talon spojrza³ w ksiê¿yc. – My dwoje... Mogliby¶my za³o¿yæ stado...
- Chyba w twoich snach! – sarknê³a wilczyca, odwracaj±c siê od niego.
Westchn±³ cicho, u³o¿y³ siê na kamieniach i zasn±³.
- - -
- A jak ty siê tam znalaz³a¶? – spyta³a Stripe, patrz±c na Srebrnow³os±.
Wilczyca wskoczy³a na pó³kê skaln±, z której zazwyczaj snu³a opowie¶ci.
- Spokojnie, malutka – wilczyca spojrza³a na ni± z u¶miechem. – W³a¶nie jeste¶my w tym momencie, gdy mia³am zacz±æ tê czê¶æ opowie¶ci. Ale nie denerwujcie siê, dzieci. Wszystko po kolei!
- - -
Blood Talon patrzy³ na Venye, wyszarpuj±c± kawa³ki miêsa z cia³a upolowanego jelenia.
Ta równie¿ uwa¿nie lustrowa³a go wzrokiem. Gdy prze³knê³a kês, powiedzia³a powoli:
- Nie, wci±¿ nie zmieni³am zdania odno¶cie twojej wczorajszej propozycji – warknê³a, mru¿±c oczy.
- A czy ja co¶ mówiê? – spyta³, wywracaj±c oczami.
Venye parsknê³a. Wyprostowa³a siê dumnie, przesz³a przez krzaki i podesz³a do strumienia. Zanurzy³a pysk w wodzie, pij±c wodê. Talon podszed³ do niej.
- Ale czemu nie?
Warknê³a cicho.
- Bo nie! – warknê³a, mru¿±c oczy. – Dotrze do ciebie to jedno, krótkie s³owo?!
- Nie – odpar³ bezczelnie z u¶miechem na pysku.
Nagle co¶ us³ysza³, cichy szelest. Odwróci³ siê miêkko i podszed³ do krzaków. Wsadzi³ ³eb miêdzy ga³êzie.
Nad na wpó³ zjedzonym jeleniem sta³a stara wilczyca. Dojada³a resztki zwierzêcia. Gdy Blood Talon wszed³ na polankê, wilczyca szybko niczym b³yskawica zniknê³a w krzakach
po drugiej stronie polany.
- Jest tu kto? – wilk podszed³ do zaro¶li. – Poka¿ siê! Widzia³em ciê!
Powoli wynurzy³a siê spomiêdzy ro¶lin. Mia³a zwieszony pysk i podkulony ogon.
- Proszê, pozwól mi zje¶æ – zapiszcza³a. – Jestem g³odna i ju¿ za stara, ¿eby co¶ upolowaæ.
- Jedz... – Blood zawaha³ siê na chwilê, nie wiedz±c, jak siê do niej zwróciæ. Przesun±³ siê, robi±c wilczycy drogê do jelenia.
- Dziêkujê – rzuci³a siê na miêso, jakby nie widzia³a ¶wie¿ego miêsa od tygodni.
Venye przeskoczy³a miêkko przez krzaki, staj±c obok ³ba jelenia. Patrzy³a ze zdziwieniem
to na star± wilczycê, to na Blood Talona.
- Kim jeste¶? – spyta³a zaskoczona, patrz±c na ni±.
- Jestem Silver Hair, Srebrnow³osa – powiedzia³a cicho. – Jestem ju¿ stara, nie dam rady polowaæ...
- Przy³±cz siê do nas – powiedzia³ Talon. Venye zgromi³a go wzrokiem, ale przytaknê³a.
- Dziêkujê, dzieci – powiedzia³a z bladym u¶miechem.
- - -
- No i tak w³a¶nie do³±czy³am do waszych rodziców, moje ma³e – Silver po³o¿y³a ³eb
na skrzy¿owanych ³apach. – A teraz, id¼cie spaæ, maleñstwa. Noc ju¿ pó¼na. Dobranoc!

Breathe deeply, feel the freedom. Feel it's power, let it fill you all. Deeply. As deep as possible. Do not give it a break, White Wolf!//Oddychaj g³êboko, poczuj wolno¶æ. Poczuj jej si³ê, niech siê wype³ni. G³êboko. Jak najg³êbiej. Nie daj jej sobie wyrwaæ, Bia³y Wilku!
Shadow
My¶liwy
Wiadomo¶ci: 234

Stary nick: Cynder1999 | Grafik.

« Odpowiedz #1 : Styczeñ 13, 2011, 18:53:10 »

Super !

Zoora
M³ody wilk
**

9334107
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #2 : Styczeñ 13, 2011, 18:56:38 »

Dziêkujê

Breathe deeply, feel the freedom. Feel it's power, let it fill you all. Deeply. As deep as possible. Do not give it a break, White Wolf!//Oddychaj g³êboko, poczuj wolno¶æ. Poczuj jej si³ê, niech siê wype³ni. G³êboko. Jak najg³êbiej. Nie daj jej sobie wyrwaæ, Bia³y Wilku!
Blackmoon
Do¶wiadczony wilk
Wiadomo¶ci: 319

32297565
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #3 : Styczeñ 15, 2011, 15:55:03 »

¦licznie piszesz!
Mam nadzieje ze bêdzie wiêcej

Kocham wilki !!! Chichot
Zoora
M³ody wilk
**

9334107
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #4 : Styczeñ 15, 2011, 20:30:36 »

Dziêkujê Wiêcej bêdzie, i to z pewno¶ci±

Blackmoon
Do¶wiadczony wilk
Wiadomo¶ci: 319

32297565
Zobacz profil Email
« Odpowiedz #5 : Styczeñ 15, 2011, 20:59:15 »

To super!

Kocham wilki !!! Chichot
Strony: [1]
  Drukuj  

Skocz do: